SULTAN KEBABI TARİFİ
Sizlerle tadına doyamayacağınız bir tarif paylaşıyorum hem sunumu hem tadı şahane. Mutlaka tavsiye ederim.Gelelim malzemelere :)
MALZEMELER
1 Su bardağı garnitür
1 Adet soğan yemeklik
1 Tatlı kaşığı domates salçası
2 Adet yufka
Karabiber, tuz, pulbiber
Beşamel Sosu İçin:
1 su bardağı süt,
1 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı tereyağı,
Tuz,Karabiber.
Üzeri için
Kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI
Olmuş etlerimiz için yufkalarımızı 4 eşit parçaya kesiyoruz ve orta boyda yuvarlak derin bir kap hazırlıyoruz.


4 e böldüğümüz yufkaların 1 tanesini kasenin içine koyuyoruz yanlarındaki fazlalıkları kopartıp orta tabana ekliyoruz. İçinede 1-2 yemek kaşığı hazırladığımız etten koyuyoruz.
üzerini bohça şeklinde kapatıp elimize ters çevirip alıyoruz.
Hazırladıklarımızı tepsimize dizip üzerlerine beşamel sosu yayıyoruz.
Üzeri kızarana kadar 200 derece fırında pişiriyoruz. Daha sonra kaşarları ekleyip kaşarlar eriyene kadar pişiyoruz. Yemeğimiz hazır :)
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder