11 Eylül 2015 Cuma

 SULTAN KEBABI TARİFİ

Sizlerle tadına doyamayacağınız bir tarif paylaşıyorum hem sunumu hem tadı şahane. Mutlaka tavsiye ederim.Gelelim malzemelere :)

MALZEMELER


500 gr tavuk göğsü / isteyenler kuşbaşı et ile de yapabilir 

1 Su bardağı garnitür 

1 Adet soğan yemeklik

1 Tatlı kaşığı domates salçası

2 Adet yufka

Karabiber, tuz, pulbiber

Beşamel Sosu İçin:
1 su bardağı süt,
1 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı tereyağı,
Tuz,Karabiber.
Üzeri için
Kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI

Öncelikle kuşbaşı doğranmış tavuk göğsümüzü uygun bir kaba alıp kendi suyunda rengi değişene kadar karıştırıyoruz. Ardından yemeklik doğradığımız  soğanları ve 3-4 yemek kaşı yağı etlerin içine atıp  dakika kadar karıştırıyoruz daha sonra 1 su bardağı garnitürü ekliyoruz. Sonra salçayı tuzu karabiberi pul biberi ekleyip karıştırıyoruz. Kısık ateşte 5-6 dakika pişiyoruz. Bir yandan beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Sütü unu tencereye alıp iyice karıştırıyoruz tereyağını ekliyoruz ardında tuzu karabiberi ekleyip yoğunlaşınca kıvam altına kapatıyoruz.

Olmuş etlerimiz için yufkalarımızı 4 eşit parçaya kesiyoruz ve  orta boyda yuvarlak derin bir kap hazırlıyoruz.























4 e böldüğümüz yufkaların 1 tanesini kasenin içine koyuyoruz yanlarındaki fazlalıkları kopartıp orta tabana ekliyoruz. İçinede 1-2 yemek kaşığı hazırladığımız etten koyuyoruz.



üzerini bohça şeklinde kapatıp elimize ters çevirip alıyoruz.





Hazırladıklarımızı tepsimize dizip üzerlerine beşamel sosu yayıyoruz.



Üzeri kızarana kadar 200 derece fırında pişiriyoruz. Daha sonra kaşarları ekleyip kaşarlar eriyene kadar pişiyoruz. Yemeğimiz hazır :)


                            
                             AFİYET OLSUN :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder