27 Ağustos 2015 Perşembe

PÜF NOKTALARI İLE KIŞA HAZIRLIK BAMYA KURUSU HAZIRLAMA

 

      Kışın doğal bir C vitamini olan bamyayı hazırlamak oldukça zahmetli bir iş. Öncelikle bu iş için kızınız  eşiniz arkadaşlarınız mutlaka yardıma gelmeli ki bir kerede bütün kış o leziz, çeşit çeşit bamya yemeklerini yapmaya yetsin kuruları.. :) Şimdi gelelim kuruları hazırlamaya :)
Öncelikleri bamyalarımızı bir örtünün üzerine serpiyoruz
 
 
Bıçağımızla saplarını uçlarından kesip kalan kısmını sanki kalem açıyormuşuz gibi hafifçe soyuyoruz .Uçlarında ki beyazlıklar gitmemeli onlar bize lazım :)
 
 
 
 
Bu işimizi tamamladıktan sonra yeteri büyüklükteki iğnemizi ve ipimizi alıyoruz bamyaların ortalarından değil dikkatli olun uçlarında kalan beyaz yerlerinden iğnemizi geçiyoruz böylelikle kurutma işlemi sırasında bamyanın çürümesini kötü olmasını engelliyoruz.
 
İpimiz yeteri kadar dolunca bağlayıp kurumaya bırakıyoruz. Yalnız dikkatli olmamız gereken şey bamyaların kururken sağında solunda aşağısında bir yere değmemesi.
 
Ben dizerken büyüklüklerine dikkat etmedin ancak aynı büyüklüktekileri bir araya dizersek daha faydalı olacaktır. Şimdi bamyalarımızın kurumasını bekliyoruz, sonrasında kurutulmuş bamya ile yapabileceğimiz yemekleri paylaşacağım.
 
Görüşmek üzere :)




 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder