31 Ağustos 2015 Pazartesi

İNCİR REÇELİ YAPIMI


Bugün sizlerle incir reçeli yapımını paylaşacağım. Yazın olmamış reçellik erkek incirleri toplayıp kışında bir güzel afiyetle yiyeceğiz :)

MALZEMELER

50 Adet olmamış incir
1 Mercimek tanesi kadar Göztaşı ( Dikkat bu isteğe bağlı katılabilir bazı ülkelerde kullanımı yasaklanmış bu  maddeyi incirler yeşilliğini kaybetmesin diye kullanıyoruz.)
1 Su bardağı sönmemiş kireç
5 Su bardağı şeker
5 Su bardağı Su
Yarım limon suyu
9-10 adet karanfil
2 adet çubuk tarçın
Bir parça zencefil
 
YAPILIŞI

Öncelikle incirlerimizi 1 gece hazırladığımız kireçli suda bekletiyoruz. 1 su bardağı kirece 4-5 su bardağı su , su durulasınca kireci süzüp incirlerimizi içine atıyoruz.
1 gece sonunda incirlerimizi iyice yıkayıp uçlarından ve arkalarından çok az kesiyoruz.




Daha sonra geniş ve derin bir tencereye yeteri kadar su koyup kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayan suyun içine tercihe göre yukarıda da belirttiğim gibi mercimek tanesi kadar göztaşı koyuyoruz.

Kaynayan suya incirleri atıyoruz. İncirler suyun yukarısına çıktığı için ben kapak gibi bişi ile üzerini kapattım.



Yaklaşık 20-22 dakika kadar incirleri ocağın üzerinde bıraktım ben ancak siz mutlaka kontrol edin hafif yumuşadıklarında altını kapatabilirsiniz. Sonrasında incirlerimizi soğuk suyla bir güzel süzüyoruz sıcaklığı kalmayacak incirlerin. Bir yandan tenceremize suyumuzu ve şekerimizi koyup şerbetin olması için ocağın altını  açıyoruz. Diğer yandan incirlerimizi bir kürdan yardımı ile ortalarından ve başlarında  delip sularını sıkıyoruz iyice.



Şerbetimiz kaynamaya başladığında içine yarım limonu tarçını, zencefili ve karanfili ekliyoruz.


İncirleri içine atıp yaklaşık 30-35 dakika kaynatıyoruz. Ocak başında olmanızda ve sürekli karıştırmanız da fayda var şerbeti tüm incirler içine çeksin.



35 dakika sonunda incirlerimizi kavanozlarımıza koyup ağızlarını kapatıyoruz. Ertesi günde afiyetle yiyoruz.


AFİYET OLSUN :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder